Almere Hout Noord

 

Almere Hout Noord moet een sociaal duurzame wijk worden en biedt ruimte aan experimentele bouw. Met ECOnomic Housing kan het transformeerbare themawijkje ‘Puur’ worden ontwikkeld. De wijk Puur is een transformeerbare wijk met uitsluitend woningen van ECOnomic Housing.

Puur werd op papier ontwikkeld in het kader van een pre-kwalificatie voor de sociaal duurzame ontwikkeling van Almere Hout Noord. Een gedeelte van de grond was bestemd voor experimentele bouw en was zodoende een gepaste uitdaging voor ECOnomic Housing. Links op de voorgrond staan adaptieve sociale woningen voorzien van pv-cellen op het dak. Het publieke gebouw in het midden is volledig opgetrokken met het constructiesysteem van ECOnomic Housing. Verder in de wijk bevinden zich luxe gezinswoningen voorzien van domotica..